Jambo rafikis! (hello friends)
Door: anneroosinzanzibar
Blijf op de hoogte en volg Anne-Roos
04 Juli 2011 | Tanzania, Zanzibar
Hallo lieve vrienden en familie!! Het is hier werkelijk fantastisch!! Maar natuurlijk eerst vertellen over mijn reis. Die was eigenlijk best prima ookal duurde het best lang. Het vliegtuig naar Addis (als je reist gebruik je afkortingen)was een ervaring. Supermooie maar intens chagrijnige stewardessen, legergroene stoelen met matching pashimina's. Dat was ons dekentje, jaja Ethiopian Airlines means travelling in style!! Toen kwam het filmpje met de instructoes dat na twee zinnen en in 5 talen stopte met werken. GElukkig wel kunnen uitvoegelen waar mn reddingsvest zat :P Toen vielen ineens alle bagagekleppen naar beneden EN begon het exitlampje te knipperen alsof het me wilde zeggen "weet je zeker dat je met ons mee wil, anders is daar de uitgang.... Ik had ook hele leuke buren... Links naast me aan de andere kant van t gangpas zat Otje, althans zo noemde ik haar want daar leek ze op. Ik had perfect uitzicht op haar korte piekhaar, haast mannelijke kaaklijn en één ader die op en neer ging tijdens het eten.. Hm... Otje was ongeveer de hele vlucht in gevecht. Met haar kussen, ledematen, bril maar vooral met verpakkingen. Hilarisch! Kon niet slapen dus heb ik haar maar een beetje geobserveerd. Ik ga even een paar paragrafen verder. Aankomst op Zanzibar. Heel erg leuk, werden opgehaald (we waren met zn vieren) Een stel uit Bulgarije die blijven hier twee weken en een meisje (echt een meisje-meisje) uit Londen. Geen vriendenmateriaal want ze eet bijna niks, en you know how much I love food!! Over eten gesproken, is heerlijk hier. Elke ochtend vers fruit en eieren zoals je ze wil (net als in t Hilton :P) Vanochtend voor het eerst lesgegeven. We begonnen bij JTTI (Jambiani Tourism Trainig Institute) volwassenen die daar gratis engelse les krijgen. Was echt supercool. Ze moesten een speech houden voor alle klassen over een zelfgekozen onderwerp. Bijna iedereen had het over het nut van educatie en hun situatie thuis, heel indrukwekkend. Dankbaarder dan dat krijg je ze niet, zelfs niet bij de inburgeringscursussen van mn eerste stage.. Toen door naar Nursery School en dat was echt WENNEN!! Ik kwam het klasje binnen en meteen had een blind jongetje zich vastgeklampt en werd ik aangesproken met teachah teachah!! De meisjes zijn echte kattenkoppen, slaan elkaar gewoon de hersens in en pakken elkaars hoofddoek af, een jongen die samen met ons lesgaf zei dat hij ze nog nooit zo had gezien.. hm... afwachten maar. Hadden ook niet echt een lesplan dus waarschijnlijk was dat het. Daarna lekker geluncht, zelfgemaakte pizza, althans de drie ((!) koks hadden ze gemaakt. Toen even geluierd en lessen voor de rest van de week voorbereid. Toen gingen we naar een andere school om manual labour te doen. Dat was niet meer dan een paar scheppen potgrond in de bloembakken gooien die ze een paar weken eerder hebben gemaakt. Daarna weer naar huis en lekker gezwommen, schrok een beetje van t water want dat was helaas iets minder warm dan ik had gedacht... Owja, daarvoor waren ook nog andere vrijwilligers gekomen waaronder Hannah, het meisje met wie ik al mail contact had gehad. Superleuk meisje en nog een andere Hannah uit Duitsland maar ze spreekt zo goed engels dat ik dacht dat ze uit Engeland kwam... En een hele vervelende jongen uit Engeland, hij is geloof ik niet helemaal goed en doet heel erg correct, eerst dacht ik dat ie een beetje nerveus was maar hij blijft maar trillen. Heel irritant en hij is ook vegetarisch. Voor de rest is iedereen heel cool! Net weer lekker een OVG'tje gegeten. Octopus, groente en aardappels, superlekker! Nu zijn we in Coral rock hotel waar iedereen vaak naartoe gaat om te internetten. Heel chill, is net Paraiso Perdido, heel fijn dat ik elke keer weer op zulke plekken terecht kom. Morgen krijgen we een schooltour van Abdulla, hij laat ons dan alle scholen zien van Jambiani. Ik heb trouwens nog geen foto's van mezelf maar geloof me, ik ben echt in Zanzibar and loving it!! :D Wel fototjes van mijn leerlingen. Ik ga snel weer iets schrijven maar ik ben zo chaotisch dat ik denk dat ik nu even ga stoppen en ga genieten van mijn colaatje. XXX
04 Juli 2011 - 19:38
Kaatje Zanzibaatje!:
Ha die lieve Roos, wat klinkt dit meteen heerlijk en wat had ik graag in die rugzak mee willen gaan afgelopen zaterdag op SPL (in de vliegwereld gebruiken 'we' deze codes dus en ging je eerst naar FRA etc. etc., haha). Heb me mijn camera gebruikt of die van jezelf? Benieuwd! Dat zwembad bij Coral Rock ziet er ook fijn uit zeg. Denk dat ik even een vakantietje boek :-).
Nou geniet weiffie en nu al nieuwsgierig naar de volgende update!!
Liefs, Karen -
08 Juli 2011 - 22:35
Barbara:
Hahaha die foto van de businesslounge! Heel luxe :P
Geniet ervan lieve Arie!
x -
13 Juli 2011 - 13:30
Kiki En Frans:
Hoi lieve Roosje wat een geweldig reisverslsg lieverd wij zien je daar lekker rond lopen en lesgeven en genieten van dat mooie land wat kun jij leuk schrijven. We hebben alletwee je epistels en de foto's goed in ons opgenomen, ook de reacties van je volgelingen.
Roos je zal verbaasd zijn als je kiki ziet ze is gegroeid en zo lief en grappig en ze lacht veel en maakt ook al leuke geluidjes ze is echt om opte vre....... Lieverd ik ben niet zo'n mailer kan beter met je kletsen of bellen wij wensen je nog heel veel plezier en wachten opgewonden op het volgende verslag. Groeten en een dikke knuffel. K & F -
13 Juli 2011 - 21:27
Nicoline/Mama:
Hi lief,
Wat een heerlijk telefoongesprek hadden wij vanavond, fijn om je even te horen en vooral te horen hoe je het naar je zin hebt.
Heel blij ben ik ook met je foto's, het zijn precies die foto's, waardoor jij enthousiast werd om dit project te gaan doen toch? Het geeft helemaal de sfeer weer die jij voor ogen had.
Ik ben zo trots op jou ( en op Job, zeker na zijn verhaal met de smokkelbus!!) hoe jullie dit allemaal zelf doen, super!!!!!!!!
Lieverd we spreken elkaar weer snel en wachten weer op een mooi verhaal van je, dikke kus XX