weer een week voorbij...
Door: anneroosinzanzibar
Blijf op de hoogte en volg Anne-Roos
17 Juli 2011 | Tanzania, Zanzibar
Mambo vipi! Oftewel, alles cool? Nou hier wel. Het is hier nog steeds helemaal fantastisch! Ongelofelijk dat er alweer een week voorbij is. Ik begin met een leuk bericht, vanaf morgen geef ik les op een andere school! YEHES!!! Ik kon die kinderen echt niet meer aan, ze waren verschrikkelijk. We hadden een superleuke kleurplaat voor ze en het ging helemaal goed, toen we naar huis wilden fietsen zagen we dat ze die kleurplaten aan het verscheuren waren, zooo ondankbaar! Ze kijken je niet aan als je binnenkomt en bij andere klassen worden de leraren besprongen en geknuffeld, echt oneerlijk... Dus ik heb aan Toni gevraagd of ik naar een andere school mocht en dat kwam haar ook heel goed uit, echt fijn. Ik schrijf dit bericht op een computer waar de enter toets het niet van doet dus het wordt een heel lang aan elkaar verhaal... Op JTTI gaat het nog steeds heel goed, leuke, gezellige leerlingen die echt willen leren. We hadden een best moeilijke tekst gegeven over de geschiedenis van Zanzibar (hadden ze zelf om gevraagd) maar toen ik bij Adult Reading (bij het plaatselijke ijscafe) met mijn student een kinderboek ging lezen, bleek dat hij dat al heel lastig vond dus vanaf deze week heb ik het niveau wat omlaag bijgesteld. Er kwamen al steeds minder mensen opdagen dus misschien lag het daaraan, althans, dat hoop ik maar hahaha. Voor de rest een lekkere week gehad, er zijn weer leuke mensen bijgekomen en helaas ook leuke mensen weggegaan. Waaronder Emma, onze tijdelijke prohectleider. Moest bijna huilen toen ze wegging, we hadden een heel spanddoek voor haar gemaakt en we stonden met zn allen bij de ingang van ons terrein en toen kwam zij naar buiten om naar haar taxi te gaan het was echt zooo emotioneel. Zij heeft er echt voor gezorgd dat ik mij meteen thuis voelde en dat ik altijd iemand had om naar toe te komen als er iets zou zijn.. Er is een Engels meisje gekomen die hier voor de derde keer is en deze keer is ze als staf. Samen met haar gaan we "Jambiani's got talent" organiseren. De leerlingen van JTTI mogen zelf bedenken waarmee ze meedoen en de kindjes gaan per klas een liedje doen, zoooo leuk!! Dat is aanstaande vrijdag. We hebben al een spanddoek gemaakt en er komt een echt jury enzo, supercool. Veder heb ik de hele week 's avonds bij het kampvuur doorgebracht met de andere vrijwilligers en veel locals. Heb veel Swahili geleerd dus ben heel trots. Donderdag zijn we anar het allergaafste restaurant ooit geweest. Het heet The Rock en het staat op een rots in de zee. Megacool! We moesten erheen met de boot wat echt 5 minuten duurde terwijl het 5 meter afstand was. Heel lekker gegeten en mega goede service. Voordat het eten werd geserveerd kwam de serveerster langs om bij iederen hun servet op hun schoot te leggen. En ze hadden de allermooiste wc's van heel het eiland. Design gewoon.. MET opgerolde gastendoekjes, wat wil je nog meer. Dat was wel wat anders dan de wc de vorige dag waarbij ik een touw aan de binnenkant van de deur moest vasthouden bij wijze van slot.. Gister zijn we met een aantal naar Prison Island geweest en hebben heeeeeel veel tortoises gezien. Ik zou zeggen dat het gewoon uit de kluiten gewassen turtles zijn maar werd een paar keer verbeterd door de betweter van de groep dus we hebben TORTOISES gezien. We gingen erheen met de boot, lekker bruin geworden, een aantal hebben gesnorkeld waaronder Rachel die toen in een zeeegel is gestapt.. ZOOOOOO pijnlijk! Ze heeft er de hele dag mee gelopen en toen we weer op het vasteland waren is ze naar het ziekenhuis gegaan. De dokter had haar drie injecties voor de pijn gegeven, niet geholpen en de stekels zaten zo diep dat hij die er ook niet uitkreeg. Vandaag is de plaatselijke dokter geweest en die heeft haar in de tuin een mini-operatie gegeven en ja hoor, tien stekels eruit gehaald. Ze moet nu 3 dagen in het verband. Best sneu, maar ik ga dus nooit meer snorkelen!! Morgen komen er 6 nieuwe mensen dus ben benieuwd!Nou,ik eet hier veel te lekker en veel te veel. Had ik het verhaal al verteld over de spijkerbroek die niet meer aan ging? Nee? nou, hij past niet meer... Of ik ben geweeon opgezet door de hitte. Maak ik jullie nou heel jaloers? Verder wil ik even mijn excuses aanbieden voor mijn sociale afwezigheid, er is hier nauwelijks internet en alles duurt heeeeeeel lang maar dank jullie wel voor alle reacties. Vind het fijn om van jullie te horen. Heb zin in de volgende week en I will keep you posted. Ik ga nog even proberen foto's erop te zetten. Liefs!! XXX Mis jullie wel een beetje, maar niet heel erg. Owja en ik heb net de melkweg gezien, duizenden sterren en een maan van Cheddarkaas....
17 Juli 2011 - 18:54
Je Peetnicht :-):
Ha die lieve Roos danwel Arie! Zit ik net achter de pc om even iets voor een klant te doen en hupla zie ik je mail binnenkomen. Terwijl ik hier naar buiten kijk en de Korte Singel onder een wolkenluchtje zie (met hier en daar een spotje blauw) mijmer ik over een bezoekje aan Zanzibar..... Maar helaas, Bussum it is. Dus de zon en de vrolijke verhalen van jou moeten dan even het gemis aan de zon alhier goed maken. En dat doet het. Meisje meisje, wat geniet jij zeg. En wat kan ik me dat ongelofelijk goed voorstellen. Wat heerlijk wat heerlijk. Ik voel al een beetje aan dat je volgend jaar weer gaat. Als je zelf ook voor de 3e keer ook gaat, ben je ook Staff. You can do it :-). En wat enig van de Jambiani's got talent. Foto's foto's. En echt goede talenten doorsturen want Holland's got talent is hier ook net weer begonnen. Er schijnen weer hilarische gevallen tussen te zitten. Ik heb aflevering 1 gemist want de overburen vroegen of ik nog 'even' een wijntje op de veranda kwam doen. Tja, wat moet ik daar dan op zeggen??? :-) Wel lieve Roos, blijf doorgaan met unlimited genieten, doe ik nog even een excelsheetje (maar ook met plezier dat dan weer wel). Enne: ik fin het dus eg heel fein da je so geniet... En da je da eg veul ken doen ook foor de mensu... Das tog ook bulangureik, wan je wil tetuurluk wel 1 en andur goe agtur latu, nie?? Oftewel: Gros Bisous, je t'embrasse! Et à la prochaine email!!! Karen -
17 Juli 2011 - 20:21
Nicoline/Mama:
Hi Roos(je), wat fijn om weer van je te lezen.Wat heb jij het mooi daar, hebben ze volgend jaar eventueel een wat "ouder"iemand nodig?? Grapje hoor, hier is ook genoeg te doen.
Vanmiddag bij Papa geweest waar Thijs met Kiki ook kwam, dat was zo leuk, echt genoten!!
Ze is zooo lief, ze heeft al hele verhalen en lacht de hele tijd!
Papa heeft het heel erg naar zijn zin hoor op z'n nieuwe stek, leuk dat ik morgen weer met je nieuwe verhaal naar hem toe kan.
Ik ben benieuwd hoe je nieuwe klas is morgen en geloof me: Jambiani"s got talent heeft vast meer talent dan de Nederlandse!! Maak foto's en filmpjes ajb. Wij missen jou natuurlijk ook, maar we genieten zo mee met je, laat maar snel weten hoe deze week weer is.
Lief, geniet van alles, xx -
19 Juli 2011 - 18:10
Roos:
thanks! Lief van jullie berichtjes. Ik ben nog steeds aan het proberen foto's aan het uploaden, lukt niet. Maar heb er wel al 444 gemakt :D XXXXXXXXXXXXXXXX -
20 Juli 2011 - 17:59
Marga:
Hee lieve Roos,
WAUW!!! Wat maak jij veel mooie dingen mee! Ik ben zoooooooooo jaloers op je!! En je schrijft het ook zo leuk, het leest lekker weg! ;) Fijn dat je het zo naar je zin hebt en dat de tijd voorbij vliegt. Geniet nog maar even heeeeeeeeel goed, want voor je het weet ben je in het koude kikkerlandje. Je hebt het vast wel gehoord, hier is het dus echt Hollands weer, regen regen en nog eens regen.
Ik kijk uit naar je volgende verhaal! :D
Liefs,
Marga -
24 Juli 2011 - 18:44
Barbara:
Ha lieve Arie,
Wat super leuk, al je verhalen! Klinkt alsof je het echt heel erg naar je zin hebt, leuk! Je hebt me jaloers gemaakt :) Dat restaurantje ziet er ook echt te leuk uit op die rots trouwens. Ik ben wel verbaasd dat er zelfs design-wc's in passen, het is mega klein ;) Nou ja goed, geniet er nog even van lieverd!
x Barbara -
25 Juli 2011 - 12:03
Marjolein:
Hi Anne,
Wat super je verhalen. Je neemt ons helemaal mee en lijkt net of ik er zelf ook even ben:)!
Geniet nog maar lekker even en tot snel @ huize tolsteeg.
Liefs, Marjolein